22 Şubat 2016 Pazartesi

KULAK ÇINLAMASI VE TEDAVİSİ İZMİR

KULAK ÇINLAMASI VE TEDAVİSİ İZMİR

KULAK ÇINLAMASI (ÇINLAMA – TİNNİTUS)
Çınlama, çevreden gelen herhangi bir dış ses olamadığında kulaklardan birinde ya da her ikisinde bir ses işitme hissidir. Ses, bir vızıltı ya da çınlama, yüksek frekanslı bir ıslık ya da inilti veya daha karmaşık olabilir; bu durum, sürekli ya da aralıklı olarak ortaya çıkabilir.

Çınlama, çok sayıda olası durumun belirtisidir.(böbrek enerjisi dengesizliği, boyunda kireçlenme); genellikle de yüksek sese maruz kalma sonucu kulağın hasar görmesi, yaşa bağlı işitme kaybı veya ortakulak iltihabı sonrası ortaya çıkabilir.

Hızlı bir ses, damar sorunlarına işaret edebilir ve belirli bazı ilaçlar, uzun süre kullanılırsa içkulağı etkileyebilir.

Vestibülokoklear sinir üzerindeki tümörler ya da bu sinirin zarar görmesi; şakak kemiği, alt çene kemiği eklemiyle ilgili sorunlar; orta kulaktaki kemiklerin sertleşmesi (otoskleroz); baş ve boyun yaralanması ve Meniere hastalığı sonucu da oluşabilir.

Geleneksel Çin tıbbı, çınlamanın olası nedenlerinden birinin böbrek enerjisi dengesizliği olduğunu belirtip tedavi olarak; Shiatsu, Refleksoloji uygulayarak iyileşme elde edip bazı hastalarda ise rahatlama sağlandığı gözlemlenmiştir yapılan araştırmalar sonucunda.

NOT: Sağlık sorunlarından uzak kalmanın en doğal yolu 20 günde bir; Sağlık Bakanlığınca Tamamlayıcı Tıp olarak onaylanan Refleksoloji seansı almaktır.
GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP UYGULAMALARI REFLEKSOLOJİ YÖNETMELİĞİ 27 EKİM 2014TARİHLİ VE 29158 SAYILI RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANARAK YÜRÜRLÜĞE KONULMUŞTUR.

Şahin SANDALCIOĞLU
Uzman Sosyolog-Refleksolog
GSM: +90532 297 9235

KAYNAK
Prof. Dr. David Tracey
Prof. Dr. Peter Baume
Prof. Dr. Kurt H. Albertine
Prof. Dr. Laurence Garey
Prof. Dr. Frederick Rost
Prof. Dr. Phil Waite


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder