19 Şubat 2016 Cuma

DENGE SORUNLARI VE TEDAVİSİ

DENGE SORUNLARI VE TEDAVİSİ
Bedenin konumundaki değişiklikler, yarı dairesel kanallardaki farklı duyusal algılayıcılar, içkulaktaki otolit organlar ve gözlerin yanı sıra eklemlerle kaslardaki beyne mesaj ileten algılayıcılar tarafından kaydedilir.

Sinirler, motor kaslar ve eşgüdümle hareketi denetleyen kaslarla birlikte bu organlar, vücudun dengesini sağlar.

Bu organlarla geçitlerin herhangi birinde bozukluk, dengenin bozulmasına neden olur. İçkulak enfeksiyonu (labirintit), yarı dairesel kanalları etkileyerek denenin bozulmasına yol açar.

Odanın, kişinin çevresinde dönmesine neden olacak kadar şiddetli denge bozukluğuna yol açan baş dönmesi, Meniere hastalığı ya da diğer kulak hastalıklarının belirtisi olabilir.

Beyne yeterince kan ve dolayısıyla oksijen gitmemesi de, dengeyi etkileyebilir.

Kansızlık, kalp hastalıkları ve kan dolaşımıyla ilgili hastalıklar, baş dönmesine, baygınlığa ve denge kaybına neden olabilir.

Hareket hastalığı araba, gemi, uçak ve atlıkarıncayla hızlı trenler gibi eğlence aletlerindeki tekrarlanan hareketlerin yol açtığı bir rahatsızlıktır.

Belirtileri, mide bulantısı ve kusmadır. Çocuklarda daha yaygın olan hareket hastalığı, yaşlılarda yarı dairesel kanallar harekete karşı daha az duyarlı hale geldiğinden zamanla geçer.

NOT: Sağlık sorunlarından uzak kalmanın en doğal ilaçsız iyileşme yolu Sağlık Bakanlığınca Tamamlayıcı Tıp olarak onaylanan Klinik Refleksoloji seanslarıdır.

GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP UYGULAMALARI REFLEKSOLOJİ YÖNETMELİĞİ 27 EKİM 2014TARİHLİ VE 29158 SAYILI RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANARAK YÜRÜRLÜĞE KONULMUŞTUR.

Şahin SANDALCIOĞLU
Uzman Sosyolog-Refleksolog
GSM: +90532 297 9235

KAYNAK
Prof. Dr. David Tracey
Prof. Dr. Peter Baume
Prof. Dr. Kurt H. Albertine
Prof. Dr. Laurence Garey
Prof. Dr. Frederick Rost

Prof. Dr. Phil Waite

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder