18 Aralık 2015 Cuma

BOYUN FITIĞI TEDAVİSİ İZMİR

BOYUN FITIĞI TEDAVİSİ İZMİR

BOYUN FITIĞI VE SİNİRLER
Boyun bölgesindeki omurilik, sinirlerin (boyun sinirleri C1-C8) kaynağını oluşturur; C1-C4, deriyle boyun kaslarına ve C5-C8 ise üst organlara geçer.

Bu sinirler, omurlar arasındaki delikten (intervertebral foramen) dışarı geçerler ve burada omurların kemiksi fazlalıkları (osteofit) tarafından sıkıştırılabilirler; bu sıkışıklık çınlama, kolla elde uyuşma ve güçsüzlüğe neden olabilir.

Diyafram siniri (phrenic) boyunda oluşur. Soluk almayı sağlayan kası (diyafram) besler. Diyafram sinirlerinden birinin ya da ikisinin hasar görmesi, solunumu etkiler.
Boyun omurlarının kırılması, omurilik ve boyun sinirlerinin etkilenmesine neden olabilir. C4  omuru düzeyinde ya da daha yukarıda, omurilikte herhangi bir hasar oluşması, diyafram felç olacağından ölümle sonuçlanabilir.

NOT:
Her ayakta 7000 üzerinde sinir ucu 26 kemik 107 bağ ve 19 kas vardır.
Refleksologlar ayak tabanını bir fihrist olarak görürler yada bir uzaktan kumanda vücudun tüm noktalarına ulaşmamızı sağlayan bir kumanda…

Yeryüzündeki bütün canlıların sinir sistemi vardır… Ayrıca her organın bir damar sistemi vardır… Refleksoloji kılcal damarları konu edinir. Bu damarlar insanlarda ayak tabanı ve ellere kadar uzanır.
Kılcal damarlar kanın boşaltım organı olan ayakların belli noktalarına kanı taşırlar ve orada boşaltırlar. Bu işlem sırasında eller by-pass görevi görür. Ve boşaltımda herhangi bir problem kanın temizlenmemesine yol açabileceğinden hastalıklara sebep olur.

Refleksoloji, vücuttaki tüm bezler, organlar ve diğer kısımlar ile bağlantılı olarak ayak ve el refleks bölgeleri olduğundan yola çıkan bir bilim dalıdır.
Refleks bölgeleri tedavisi, bu refleks bölgelerine başparmak ve parmakların uygulanmasıyla yapılan manuel metottur.

Geçmişte yaşayan insanlar çoğu zaman yalın ayak yada tabanı toprakla temas eden ince derili ayakkabıları giyip doğal yollarla kendi vücut dengelerini koruyabiliyorlardı ama günümüz insanının doğal yaşam alanlarının daralması betonlaşma ve kalın tabanlı ayakkabılar bu doğal teması engellediği için insanlar daha fazla hastalanmaktadırlar.

Şahin SANDALCIOĞLU
Uzman Sosyolog-Refleksolog
 +90532 297 9235
                                                              
KAYNAK
Prof. Dr. David Tracey
Prof. Dr. Peter Baume
Prof. Dr. Kurt H. Albertine
Prof. Dr. Laurence Garey
Prof. Dr. Frederick Rost
Prof. Dr. Phil Waite


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder