23 Mart 2016 Çarşamba

SİNİRLER

SİNİRLER
Sinirler beyni ve omuriliği (merkezi sinir sistemi); kaslar, deri ve iç organlar gibi çevresel bölgeleri birbirine bağlar. Görevleri bize duyuları sağlayan veya kaslarımızı denetleyen uyarıları taşımaktır.
Beyinden on iki çift sinir çıkar ve kafatası sinirleri olarak adlandırılan bu sinirler; üçüz sinirleri, yüz sinirlerini ve onuncu kafa sinirlerini içerir.

Omurgalar arasında, omurilikten çıkan sinirler omurga siniri olarak bilinir. Vücudu ve uçorganları besleyen 31 çift omurga siniri vardır.

Çevresel sinir sisteminin özel bir bileşeni olan otonom sinir sistemi; bağırsak, idrar torbası, kalp ve kan damarları gibi iç organlardaki kasları denetler.

Otonom sinir sisteminin iki kısmı vardır; sempatik ve parasemtatik. Sempatik sistemin bazı sinir lifleri (örneğin uçorganlarda kan damarları için çalışanlar) duyusal (somatik) sinirlerle hareketederek hedeflerine ulaşırlar.

Diğer otonom, sempatik ve parasempatik sinir lifleri, splankik siniri gibi özel iç organ sinirlerinin içinden bağırsağa ve leğen boşluğundaki organlara hareket ederler.

Şahin SANDALCIOĞLU
Uzman Sosyolog-Refleksolog
GSM: +90532 297 9235

KAYNAK
Prof. Dr. David Tracey
Prof. Dr. Peter Baume
Prof. Dr. Kurt H. Albertine
Prof. Dr. Laurence Garey
Prof. Dr. Frederick Rost
Prof. Dr. Phil Waite

NOT: Uzakdoğu düşüncesine göre dengesizlik, kişinin evrensel yaşam gücünün meridyenlerde tıkanması ile olur. (Yaşam enerjisinin) meridyenlerde tıkanması da bazı semptomların ortaya çıkmasına neden olur.

Meridyen bilgisi olan bir refleksolog bu semptonları dikkate alarak sorunlara hızlı bir çözüm getirebilir. Örneğin mide meridyenindeki tıkanıklık aynı anda larenjit, tiroid bezi dengesizliği, kabızlık, diz ağrıları gibi birbiriyle görünürde ilişkisi olmayan sorunlar getirebilir. Geleneksel tıpta bu ilişki görülmeyebilir ama meridyen terapisinde bu ilişki açıktır. Zira mide meridyeni bütün bu organlardan geçer ve bu meridyendeki tıkanıklık, enerjinin mide meridyeninin üzerinde yer alan organlara dengesiz dağılmasına neden olur.

Meridyenler hakkında bilgisi olan refleksolog, kişinin şikayetlerini göz önünde bulundurarak, enerjinin hangi meridyenlerde tıkandığını bilir ve sadece sorunu taşıyan organları değil de, tıkanıklık gösteren meridyen yolundaki bütün organları uyararak enerjinin vücuda daha dengeli yayılmasına yardımcı olabilir.

Düzenli refleksoloji terapisi, meridyenlerde tıkanmış enerjinin dengeli bir şekilde akıp, organlara dengeli bir biçimde yayılmasına yardımcı olur.

GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP UYGULAMALARI REFLEKSOLOJİ YÖNETMELİĞİ 27 EKİM 2014TARİHLİ VE 29158 SAYILI RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANARAK YÜRÜRLÜĞE KONULMUŞTUR.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder